Archive for de febrer 2014

VAGA 27F, ens sobren motius per sortir als carrers!



Els estudiants del Institut Gili Gaya hem decidit secundar la Vaga estudiantil convocada per diversos sindicats el proper dia 27 de febrer.

A les Illes Balears de manera autoritària, en contra de la comunitat educativa i de la major part de la societat, el govern del PP ha imposat el TIL, un decret que discrimina el català a les escoles. Docents i estudiants han respost dignament afent una vaga indefinida escampant la marea verda arreu de ses Illes en contra del genocidi lingüístic del PP i en defensa de l’educació pública. No hem d’oblidar tampoc, la Llei de Símbols, que prohibeix l’exhibició de la bandera catalana als centres educatius. També hem vist com s'atacava la cultura valenciana amb el tancament del Canal 9 o Catalunya Ràdio. A més cada cop són menys les aules que imparteixen classes en valencià tot i les constants mobilitzacions de la comunitat valenciana.
A nivell estatal, a més, s’ha aprovat la LOMCE, l’anomenada llei Wert, amb els únics vots del Partit Popular. Una llei purament ideològica, classista, retrògrada i  que ampliarà les diferencies  econòmiques i socials entre els estudiants que van en augment. A més de l'atac brutal que suposaria per la llengua catalana.  Estem farts que la nostra educació sigui una joguina al servei dels seus interessos partidistes.

La LOMCE suposaria la confirmació de la desaparició progressiva d’una escola pública i catalana al nostre país.

A més, sota el pretext de la crisi, executen enormes retallades en educació, sanitat, reduccions de pensions, disminucions de les subvencions d’atur… Mentre que, d’altra banda, continuen legislant per tal d’afavorir grans empreses.
Davant els atacs constants que rep la nostra educació publica i la nostra llengua no ens podem quedar passives. Entenem, però, que la jornada de vaga no ha de ser l’única manera de mostrar el nostre rebuig. És per això, que els estudiants em decidit dur a terme, durant la propera setmana,  la Consulta per l’Educació. D’aquesta manera, podrem consultar de manera democràtica i participativa la posició de la comunitat educativa vers les polítiques que ens afecten directamente.

A més a més us volem convidar a participar als següents actes que organitzem:

Dimecres 26, TROBADA PER L’EDUCACIÓ amb la intenció de crear un espai obert on puguem intercanviar opinions en assemblea i definir l’educació que volem. Esteu tots convidats a participar-hi!

Hi ha convocada una manifestació a les 12h al Rectorat del dijous 27. I el divendres 28 celebrarem de manera reivindicativa el carnaval a l’institut amb l’enterrament de l’educació pública.

Aquest manifest està escrit en LAPAO.  Disculpeu les molèsties que hagin pogut impedir la seva correcta lectura. La traducció al català i tota la informació sobre els actes que organitzem la trobareu al nostre blog. 

Estudiants Gili Gaya

23 de febr. 2014
Publicat per Associació d'Estudians (AEGG)

Enterrament de l'Educació Pública en català i de qualitat


Ens han mort l'educació "Pública". Ja fa anys que l'educació pública va en detriment, amb les retallades o l'ofensiva espanyolista el panorama va empitjorar i amb la LOMCE està sentenciada. Per això el divendres 28 de febrer farem el seu enterrament a l'Institut Gili Gaya.
Us esperem a tots de negre per plorar per una educació "pública" i en català que cada cop es menys pública i s'allunya a l'hora del model que demanem i exigim des de fà temps.


Us convidem, a tots els estudiants que hi vulguin participar, a venir a les reunions de la Comissió de Carnaval i a fer-ne la màxima difusió possible.

9 de febr. 2014
Publicat per Associació d'Estudians (AEGG)

Els estudiants organitzem una consulta sobre la LOMCE a l’institut Gili Gaya


El proper 28 de febrer, coincidint amb la celebració del carnestoltes, els estudiants ens organitzem per fer un referèndum a l’institut. L’objectiu és consultar democràticament a tota la comunitat educativa, és a dir, als i les alumnes, professors i professores i al personal d’administració i serveis (PAS) de l’institut la seva opinió sobre la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), també coneguda com a Llei Wert, aprovada al Congrés espanyol amb els únics vots de la majoria absoluta del PP i amb l’oposició general de tota la comunitat educativa.
Entenem que davant els constants atacs a l’educació publica i la llengua catalana no podem quedar-nos ni passives ni callades. Així doncs es vol demostrar a través d'aquesta iniciativa l'ampli rebuig de l’institut a una llei que no només afecta de forma directa a la llengua catalana, la qual relega a quarta llengua patint així l'atac més important des de la dictadura franquista sinó també a un brutal atac a l'escola pública (i a la continua privatització de tota l'educació) per part del Govern del PP.
Així doncs us convidem no només a fer-vos partícips d'aquesta mostra de democràcia directa, inclusiva i participativa sinó també a demostrar al govern espanyol i català que la nostra educació no es toca. 
Les votacions es duran a terme durant tot el matí i es podrà respondre a les següents preguntes que repassen els punts més importants i polèmics en que es troba la nostra educació en l’actualitat.

  1.   Estàs a favor de la reforma educativa que vol dur a terme el ministre Wert?
  2. Estàs a favor que el català continuïi sent la llengua vehicular preferent de l’educació a Catalunya?
  3. Rebutges les retallades que està patint l’educació pública?
  4.  Estàs d'acord en declarar persona non grata el ministre espanyol José Ignacio Wert?
  5. Demanes que l’INS Gili Gaya no acati la llei Wert si modifica l’actual sistema d’immersió lingüística en català i es declari insubmís a la nova llei?

3 de febr. 2014
Publicat per Associació d'Estudians (AEGG)
L'Associació d'Estudiants del Gili Gaya (AEGG) és el punt de trobada de tots i totes. Vine i participa!

Fes-te fan!

Twitter

El + vist

AEGG (Associació Estudiants Gili Gaya). Amb la tecnologia de Blogger.

- Copyright © Estudiants del Gili Gaya -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -