Posted by : Associació d'Estudians (AEGG) 8 de nov. 2012


L’AEGG, volem posar a disposició de totes les famílies de l’Institut la informació necessària sobre la Vaga General del dimecres vinent.
A nivell de Catalunya, el proper 14 de novembre hi ha convocada una Vaga General on s’han unit diversos sindicats catalans i entitats culturals. Una vaga que també ha estat convocada a d’altres països europeus.
Nosaltres, com a associació estudiantil tenim el deure de garantir la màxima informació a tots els alumnes. Per aquest motiu, com que el dret de vaga és lliure i creiem en la coherència dels motius de la Vaga General donem l’oportunitat als alumnes de ser informats degudament, però remarcant que aquesta, no és una vaga estudiantil.
L’AEGG solament assabenta i facilita els fulls d’autorització tutorial per fer-la. També cal dir, que cadascú tindrà el seu criteri a l’hora de veure què és el més adequat i el més convenient i si els motius són prou forts des de la visió individual per exercir aquest dret.
Us exposem a continuació la declaració signada per l’Assemblea Nacional Catalana, CCOO, UGT, USOC, Intersindical-CSC. Aquí podreu trobar els argumentaris sobre la vaga que aquets sindicats i d’altres han publicat. Entre altres documents que us podran ser útils.

Manifest Cultura per la Vaga General del 14N La cultura no és un luxe
Donem la cara per la pública. 
Motius Sindicato de Estudiantes (Full informatiu en català)

Declaració conjunta de l'ANC i els Sindicats convocants a la Vaga general del 14N

Reunits l’ANC i els sindicats catalans convocants de la Vaga General del 14 de novembre del 2012 per analitzar la situació social i política que viu Catalunya en aquests moments, considerem que és necessari defensar els drets nacionals i socials dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya per avançar en la construcció d’una societat més justa, lliure i solidària.
Els sindicats i l’ANC, des dels valors de la llibertat, la dignitat, la democràcia de base i la justícia social, afirmen que és imprescindible conjuminar esforços per tal d’afrontar la greu crisi social i nacional que afecta el país, amb retallades de drets i prestacions socials que aboquen  milers de famílies a la precarietat, a l’exclusió social i a la pobresa, però que podrien trobar, si més no parcialment, una solució si el nostre poble no patís el dèficit fiscal, successives contrareformes laborals i polítiques de retallades de drets socials i la falta de sobirania que li impedeixen aplicar les polítiques adequades per superar aquesta doble crisi.
En conseqüència acorden:
Fer reconeixement públic de la necessitat de fonamentar en el principi del Dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten i demanden.
És a partir d’aquest posicionament estratègic que l’ANC dóna suport a la convocatòria dels sindicats catalans i crida a la mobilització ciutadana el 14 N com a un dia de Vaga Nacional, General i Social i que ha estat convocada en als  països del sud d’Europa i a la qual Catalunya s’hi incorpora plenament des de la seva realitat nacional.

L'Associació d'Estudiants del Gili Gaya (AEGG) és el punt de trobada de tots i totes. Vine i participa!

Fes-te fan!

Twitter

El + vist

AEGG (Associació Estudiants Gili Gaya). Amb la tecnologia de Blogger.

- Copyright © Estudiants del Gili Gaya -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -