Posted by : Associació d'Estudians (AEGG) 23 de febr. 2014Els estudiants del Institut Gili Gaya hem decidit secundar la Vaga estudiantil convocada per diversos sindicats el proper dia 27 de febrer.

A les Illes Balears de manera autoritària, en contra de la comunitat educativa i de la major part de la societat, el govern del PP ha imposat el TIL, un decret que discrimina el català a les escoles. Docents i estudiants han respost dignament afent una vaga indefinida escampant la marea verda arreu de ses Illes en contra del genocidi lingüístic del PP i en defensa de l’educació pública. No hem d’oblidar tampoc, la Llei de Símbols, que prohibeix l’exhibició de la bandera catalana als centres educatius. També hem vist com s'atacava la cultura valenciana amb el tancament del Canal 9 o Catalunya Ràdio. A més cada cop són menys les aules que imparteixen classes en valencià tot i les constants mobilitzacions de la comunitat valenciana.
A nivell estatal, a més, s’ha aprovat la LOMCE, l’anomenada llei Wert, amb els únics vots del Partit Popular. Una llei purament ideològica, classista, retrògrada i  que ampliarà les diferencies  econòmiques i socials entre els estudiants que van en augment. A més de l'atac brutal que suposaria per la llengua catalana.  Estem farts que la nostra educació sigui una joguina al servei dels seus interessos partidistes.

La LOMCE suposaria la confirmació de la desaparició progressiva d’una escola pública i catalana al nostre país.

A més, sota el pretext de la crisi, executen enormes retallades en educació, sanitat, reduccions de pensions, disminucions de les subvencions d’atur… Mentre que, d’altra banda, continuen legislant per tal d’afavorir grans empreses.
Davant els atacs constants que rep la nostra educació publica i la nostra llengua no ens podem quedar passives. Entenem, però, que la jornada de vaga no ha de ser l’única manera de mostrar el nostre rebuig. És per això, que els estudiants em decidit dur a terme, durant la propera setmana,  la Consulta per l’Educació. D’aquesta manera, podrem consultar de manera democràtica i participativa la posició de la comunitat educativa vers les polítiques que ens afecten directamente.

A més a més us volem convidar a participar als següents actes que organitzem:

Dimecres 26, TROBADA PER L’EDUCACIÓ amb la intenció de crear un espai obert on puguem intercanviar opinions en assemblea i definir l’educació que volem. Esteu tots convidats a participar-hi!

Hi ha convocada una manifestació a les 12h al Rectorat del dijous 27. I el divendres 28 celebrarem de manera reivindicativa el carnaval a l’institut amb l’enterrament de l’educació pública.

Aquest manifest està escrit en LAPAO.  Disculpeu les molèsties que hagin pogut impedir la seva correcta lectura. La traducció al català i tota la informació sobre els actes que organitzem la trobareu al nostre blog. 

Estudiants Gili Gaya

L'Associació d'Estudiants del Gili Gaya (AEGG) és el punt de trobada de tots i totes. Vine i participa!

Fes-te fan!

Twitter

El + vist

AEGG (Associació Estudiants Gili Gaya). Amb la tecnologia de Blogger.

- Copyright © Estudiants del Gili Gaya -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -